top of page

2024 Yılında Burcunuzu Neler Bekliyor?

2024 yılına giriş yaptığımız bu günlerde yıl boyunca oluşacak gökyüzü olaylarının burçları nasıl etkileyeceğini Sevgili Astrolog arkadaşım Elif Ayhan ile bir araya gelerek konuştuk.


 


21 Ocak Plüton Kova burcuna geçerken, artık sistemin tamamen değişeceği, toplumsal konuların ele alınacağı, birlik ve bütünlük kavramları, özgürlük, toplumsal sorunların ele alınması, en önemlisi gelişen ve her anında daha da gelişecek olan teknolojik bir devrim yılına şahitlik edeceğiz.


Neptün Balık, Neptün ilahi akış, bir şeyleri idealize etmeyi, merhameti, kanmayı kandırılmayı anlatır. Son derecelerinde olması anaretik derecelerde çalışan gezenlerde, koşulların ön görülemediğini gözlemleriz. Yani krizli çalışır. Neptün keşfedildiğinde anestezi de keşfedilmiş, o yüzden sisli, bulanık net olmayan kavramları durumları anlatır. Neptün Balık burcunda seyrettiği için sulardan gelebilecek bazı tehlikeleri verebilir. Su ve sularla ilgili sorunlar, Plüton kova burcunda olmasıyla, toplumsal mesele olarak da gündemimize yerleşebilir.


Satürn’ün Balık burcundaki seyri devam ediyor. İlahi adaletin tecelli ettiği, ilahi akışa direnmemenin önemini vurgulayacak. Yani bazı şeyleri görmezden gelme, bana ne deme, hele ki Plüton Kova burcunda ilerlerken, toplum için bütünün hayrına bir şeyler yapmamızı vurgulayacak.


Uranüs Boğa burcunda yeniliklerin gezegeni hepimizin rahatını kaçırıp, hayatta her şey değişiri öğretti. Bu sene de öğretmeye devam edecek. Uranüs’ün boğa burcunun son derecelerine gelmesiyle Algol yıldızı dediğimiz astrolojide tehlikeli bulduğumuz bir sabit yıldızdır. Onunla buluşacak ve en değişmez dediklerimiz değişecek belki de tam da bu noktada eskisi gibi olmak istemeyeceğiz.


Kuzey düğüm Koç, güney düğüm Terazi, Ay düğümleri deneyimini yaşamaya devam edeceğiz. İkili ilişkilerin gündemimizde olduğu, cesaretle ilerlemenin önemini, birlikte değil de tek başına korkmadan yapabilmenin başarıya götürdüğünü deneyimleyeceğiz. Denenmemişi dene, yapılmamışı yapmalısın.


Jüpiter 26 Mayıs 2024 ‘de İkizler burcunda geçiyor. Çifte fırsatları ikilem durumları gösterecek. Jüpiter ikizler astrolojide zararlı dediğimiz konumda, güney düğüm ile üçgeni torpille birilerinin hakkına girersek, sonrasında tekrardan başlamak durumda kalabiliriz. Bilginin önemini, vurgulanacak, bazı yalanlar, yanlış bilgiler de ortalıklara saçılabilir.


 




Astrolog Elif Ayhan’ın yorumuyla 2024 yılına dair öngörüleri yükselen burçlarınıza göre okuyabilirsiniz.

 

YÜKSELEN KOÇ; sosyal çevremiz, hayata bakış açınızın değişeceği bir yıl deneyimleyeceğiz. Kuzey düğüm sizde, cesaretle ilerlediğinizde tüm kapıların açıldığını göreceksiniz. Maddi anlamda, geliriniz artacağı senenin ilk yarısında, gelirlerinizle ilgili güzel gelişmelerin olacağını söyleyebiliriz. Nisan ayı parasal anlamda çok verimli olacak, kazançlarınızda ani ve güzel artışlar görülebilir. Mayıs sonrasında Jüpiter’in ikizler burcuna geçmesiyle beraber yeni fikirler, yakın çevrenizden gelen desteklerle, kendinizi daha da ileriye taşıyabilirsiniz. Ancak eş ortak, değer verdiğiniz kişiler sizi engellemek isteyebilir. Onlara kulak asmadan ne istediğinize odaklanarak cesaretle ilerlemelisiniz. 2024 yılı sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz için tam anlamıyla harekete geçip, motivasyonla yeni şeyler deneyimleyip, ilerlediğiniz bir sene olacak. Kadersel anlamda, toplumsal konuları göz ardı etmeden, yardım isteyenlere yardım eli uzatmayı ihmal etmeden ilerlemelisiniz. Bu sene tutulmalar, ilişkiler alanında gerçekleşecek. Bazılarımız ilişkilerinde özgürleşirken, bazıları ise yeni bir ilişki içerisinde olabilir. Ama karşıda güney ay düğüm olduğunu unutmadan doğru kişinin siz olduğunu bilerek ilerlemelisiniz. Sizi aşağıya çeken partner sevdiğiniz kişilerde olsa, kulaklarınızı tıkayıp ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. Eylüldeki balık burcu ay tutulmasında bu hayallerinizin güzel sonuçlarını almak istiyorsanız, kendiniz için harekete geçip ilerlemelisiniz. Karşınızdaki kişilere değil, kendinize güvenmeyi unutmayın. Yola kendinizle devam ederseniz. Hedefinize daha çabuk ilerleyeceksiniz.

 

YÜKSELEN BOĞA; senenin ilk yarısı şans ve bolluk bereketi temsil eden Jüpiter boğa sizin evinizde, olacak şans, bolluk bereket sizinle birlikte olacak. Kariyer anlamında güçlü bir noktaya varacağınız bir sene yaşayabilirsiniz. Statü anlamında güzel bir noktaya geleceğinizi söyleyebiliriz. Hayalleriniz için daha fazlasını istemeyi unutmayın. Şartları koşulları kapalı kapıları açmak ve bu kapıları zorlamak için sınırlarınızın ötesinde ilerlemeniz gerekiyor. Mayıs ayından sonra para alanında güzel gelişmeler, kendi cebinizdekilere ve bilginize güveneceğiz zaman dilimlerine doğru ilerleyeceksiniz. Kazançlarınız gelirleriniz artabilir. Kendi donanım ve kazançlarınızın artmasıyla ilgili farkındalıklar yaşayacaksınız. Haziran ayında Jüpiter Plüton üçgeni ile maddi anlamda kazançlar elde edeceğiniz bir sene olacak. Ay düğümleri iş ve kadersel alanda, çalışma rutinlerinizi değiştirmelisiniz. O sevdiğiniz bildiğiniz alan değil de bilinmeze doğru ilerlemeniz gerekiyor. Aynı rutinler işe yaramıyor. İş ortamınızın değişmesi zorunlu, tutulmalarla bunları anlayacaksınız. Konfor alanınızdan çıkıp bilinmeyene doğru gittiğinizde,hiç beklenmedik kapıların açıldığını göreceksiniz. Eylül sonunda bu hayallerin ve idealize ettiğiniz konularla ilgili çok güzel bir noktaya geleceğinizi göreceksiniz. Yeniden bir kariyer inşa ettiğinizi ve sarsılmaz bir konuma geldiğinizi göreceksiniz. Artık harekete geçip risk almaktan korkmamalısınız. Bazen bilmediğiniz yolda yürümek fark yaratır. Sınırları zorlamakta fayda var.


YÜKSELEN İKİZLER; artık ne istediğinizi tam anlamıyla biliyorsunuz o yoldan devam ediyorsunuz. Plüton Kova burcunda artık hayata büyük pencereden bakıyorsunuz. İdeallerinizi değiştirmeniz gerektiğini fark ediyorsunuz. Kariyer anlamında çok savruldunuz hayat sizi bir noktaya belirsizliğe doğru sürükledi, aslında şimdi tam o belirsizlikler güzel noktaya gelerek bir başarı olarak taçlanacak. Artık ne istediğinizi tam anlamıyla biliyorsunuz ve yönünüzü oraya çeviriyorsunuz. Satürn ve Neptün kariyer alanınızda sizi belirli bir noktaya kadar getirdi. Burada artık yeni bir vizyon elde etmeniz gerekiyor. Siz bu işte zaten her zaman iyisiniz. Her koşula göre nasıl davranmanız gerektiği bilerek ilerlersiniz her zaman. Hayat kadersel alandan oldukça ani değişimlere doğru sizi ittirdi. Bunu yaparken aynı zamanda sizi koruma altına da aldı. Nisan ayında beklenmedik ani paralar, kaderin sizin için ani plan ve programları var bunları değerlendirmelisiniz.  İlahi olarak parasal anlamda korunduğunuz dönem Mayıs ayına kadar devam ediyor. Sonrasında Jüpiter sizde olacak, artık ikili şans ve bilgi donanım, sizlerle, şans fırsatları çift çift gelecek. Haziran sonrasında bu şanslar yurt dışı akademik kariyer, hayata büyük penceren bakabileceğiniz birçok fırsat yakalayacaksınız. Tutulmalar Aşk ve hayaller evinizde olacak. Burada kendi ideallerinize hayallerinize doğru ilerlemeniz gerektiğini vurgulayacak. Aşk biraz sizi geri plana atarken, hayallerinizin peşinden koşmanız gerektiğinizi anlamanızı sağlayacak. Korkusuzca, cesaretle bu hayallerin peşinden gitmelisiniz. Sonrasında sevdiklerinizde siz dahil olacak. Eylül ayında kariyer anlamında artık güzel bir noktada olacaksınız. Kariyerinizi ve hayallerinizi idealize edeceğiniz bir süreç yaşayacaksınız. Gene anlamda bakacak olursak, hayallerinize gitmek, hayatınızın merkezine sadece kendinizi koymak, size artılar sağlayacak. Siz kendinize odaklanıp hedefe gitmeye gayrette gösterirseniz zaten sevdiklerinizde bu güzel resmin bir parçasında yer alacak. Girişimci ruhunuzla yeniden kendinizi bulmaya hazır mısınız?

 

YÜKSELEN YENGEÇ; artık derin bir nefes alabilirsiniz. Karşınızda değer verdiğiniz kişilerin gerçek yüzlerini deneyimlediniz. Biraz üzülseniz de artık toparlanma zamanı geldi. Şimdi ipleri ele alma zamanı, duygularınızı manipüle etmelerine izin vermeyin. Artık yeni hedefler belirleme, yeniden bir şeyleri inşa etme vakti geldi. Sevdikleriniz için çok emek verdiniz ve sorumluluklarını üstlendiniz. Artık Satürn ve Neptün 9.evde size büyük pencereden bakmanız gerektiğini vurguluyor. Kendinizi düşünerek artık hareket etmeniz gerekiyor. Mayıs ayına kadar hayallerinize odaklandığınız sürece hayat size istediğinizi verecek. Kendi yolunuza gitmeniz gerektiğiyle ilgili bir farkındalık yaşayacaksınız. Mayıs ayında Jüpiter 12.evinize yerleşecek. Kadersel alanda destekleri fark etmenizde hayat sizi iki yerden koruyacak. Risk alıp, kendi istekleriniz doğrultusunda ilerlerseniz, hayat sizi destekleyecek. Tutulmalar aile ve kariyer alanınızda olacak. Aileniz size her ne kadar engel olmak iste de artık kendi yolunuzu çizmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Kariyer alanında büyük fırsatlar yakalayacaksınız. Belki de yeni bir düzen kurarak bunu yapacaksınız. Ama burada kendinizi düşünerek hareket etmeniz iç sesiniz her ne kadar doğru yapmadığınızı söylese de onu dinlemeden devam etmeniz gerekiyor. Çünkü Eylül tutulmasında hayallerinize somut bir şekilde ulaşıp, tüm herkesi mutlu edeceksiniz. Burada kendi başınıza ilerlemeniz gerekiyor. Sevdikleriniz artık tek başına devam edebilirler. Siz kendi yolunuzu, kendi hayatınızı yeniden inşa ederek ilerlemelisiniz. Hayatın getirdiği fırsatlara cesaretle tek başınıza savaşarak ilerlemekten korkmayın. 


YÜKSELEN ASLAN; iş hayatınız rutinleriniz artık sizi yordu. Karşınızda artık güçlü kişilerden destekler göreceksiniz. Güçlü ve donanımlı kişilerden güzel destekler alacağınız bir sürece doğru ilerleyeceksiniz. Bazen akışa bırakmak taşların kendiliğinden yerine oturmasını sağlayacak. Aile ya da eşin kaynaklarıyla ilgili konularda ya da miras gibi durumların çözüme kavuştuğunu göreceksiniz. Buradaki belirsizlik sizi yormuş olabilir. Ama artık güçlü ve güzel destekler alacağınız bir döneme gireceksiniz. Kariyer alanında sağlam bir noktadasınız. Mayıs ayına kadar bu sağlam duruş devam ederken burada birçok güzel işlere imza atabilirsiniz. Karşınızdaki sağlam ve güçlü kişilerden güzel destekler alabilirsiniz. İşinizi internet sosyal medya gibi mecralara doğru ilerletebilirsiniz. Kariyer anlamında ani ve güzel gelişmeleri mayıs ayında yaşayabilirsiniz. Mayıs ayından sonra artık sosyal çevrenizdeki şansınız ve donanımızın arttığı zaman dilimine doğru ilerleyeceksiniz. Bu alanlarda güzel fırsatlar ve şanslar yakalayabilirsiniz. Ay düğümleri yakın çevre kardeşler, akademik kariyer, yurtdışı alanlarında gerçekleşecek. Yakın çevrenizdeki kişileri dinlemeden, size gelen fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor. Hayata büyük pencereden bakmak, onların fikirlerini almadan devam etmeden ilerlemek size fayda sağlayacak gibi duruyor. Hayat size gelen teklifleri kabul etmeniz için güzel fırsatlar sunacak. Gelen yurtdışı akademik alandaki teklifleri kabul edebilirsiniz. Bu alanlarda risk alırsanız gerçekten ileriye dönük güzel işler başaracaksınız. Yakın çevrenizdeki kişilerle ilgili bazı değişimler yaşayabilirsiniz. Ya da hiç tanımadığınız kişilerden güzel destekler alıp, yeni çevreler deneyimleyebilirsiniz. Eylül ayında güzel bir hak ediş alacaksınız. Parasal anlamda güzel kazanımlar elde edeceksiniz. Her zaman yaptığınız işten emin olarak, emeğinizin karşılığını fazlasıyla istemeyi unutmayın.

Güzel bir noktaya doğru giderken, yakındaki sesleri susturmalısınız. Risk alıp, güzel atılımlar yaptığınız takdirde güzel olarak geri dönüşler alacaksınız. Sonrasında geleceğiniz nokta ve başarı çevrenizdeki insanlarında takdiriyle birlikte size dahil olmak isteyecekler. Hedefe giderken lider ve yönetici yönünüzün olduğunuzu unutmadan kendinizden emin bir şekilde ilerlediğiniz sürece kimse sizi yenemeyecek.

 

YÜKSELEN BAŞAK; artık yeni rutinleriniz yeni yaşam şekliniz günlük rutinler, işiniz masanızın üstündekileri değiştirme donanımınızı gösterme vakti geldi. Karşınızda uzun süredir belirsiz olan konu ve kişiler sizi de belirsizliğe sürüklemişti. Artık bazı durumlar ve konular fulü halden çıkıp, yavaş yavaş netleşiyor. Karşınızda aslında sizi desteklemek isteyen kişiler var sadece biraz kafaları karışıktı ve artık netleşti. Size destek olmak için bazı konuları idealize etmeleri için gönüllü olacaklar. Mayıs ayına kadar sosyal medya, hukuk adalet, akademik kariyer alanınızda sizi destekliyor. Hakkınızı aramanız gerektiğini vurgulayacak, bu alanlarda sosyal medyada işlerinizden güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Mayıs sonunda Jüpiter ikizler burcuna geçtiğinde kariyer anlamında kendi donanımızın farkındalığını yaşayacaksınız. Şans tek bir yerden değil birçok yerden gelecek. Rahat bir şekilde kariyer alanında güzel fırsatlar yakalayacaksınız. Tutulmalar para alanınızda size gelir olarak düzenli bir gelir vermeyebilir ama risk aldığınızda kazançlarınızın artığını göreceksiniz. Farklı sektörlere geçiş yapabilirsiniz. Teknolojiye daha sıcak bakmalı, teknolojiden yararlanmalıyız. Parasal anlamdaki tutulmalar birtakım farkındalıklar yaşamanıza neden olacak gibi duruyor. Risk alarak ilerlediğinizde daha çok kazandığınızı göreceksiniz. Eylül ayında ikili ilişkiler ortaklık alanlarınızda güzel etkileşimler yaşayacaksınız. İlişkinin ciddiyete doğru ilerlemesine şahit olabilirsiniz. Evliliğe doğru gidebilir. Ya da bazı ortaklıklara imza atabilirsiniz. Artık değişimlerden korkmamanız gerektiğini öğreneceğiz bir yıl deneyimi yaşayacaksınız. Sizin için her ne kadar zor olsa da risk almaktan korkmamalısınız. Kararsızlıklar sizi geri plana itmesin, kararlı ve cesaretle ilerlediğinizde başaramayacağınız bir şeyin olmadığını kendiniz göreceksiniz. Karşınızdaki kişilerle birlikte hareket etmeye gönüllü olmalısınız.

 

YÜKSELEN TERAZİ: artık temel attığınız konularda hobileriniz, yeteneklerinizi yeniden inşa etme fırsatı yaşayacaksınız. 2023 de attığınız temellerin meyvesini 2024 de alabilirsiniz. Artık bakış açınızın değiştiği bir yıla adım atıyorsunuz. Karşınızda doğru kişiler var, donanımlı nitelikli ve sizi zirveye taşıyacak kişiler var. Onların gemisine atlayıp onlarla hareket etmeye gönüllü olmalısınız. Satürn 6.evinizde Neptün’le ilerliyor. Sağlıkla ilgili konulara dikkat etmeniz artık sağlığınızı dikkate almanız gereken bir süreçten geçeceksiniz. Günlük rutinlerinizde size uzman kişilerin verdiği tavsiyelere kulak vermelisiniz. Yeni iş alanından gelen teklifler varsa onları dinlemelisiniz. Güney düğüm 1.evinizde ve siz ister istemez, enerjisel olarak kendinizi sevdiğiniz kişilerden izole etmek isteyebilirsiniz. Ama fırsatlar ve yenilikleri sizin ayağınıza getirecek kişilerde onlar gibi gözüküyor. Onları dinlemekten fikirlerini önemsemekten kaçınmayın. Mayıs ayına kadar miras ortak finansal durumlarla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Jüpiter mayıs sonrasında 9.evinize geçiyor. İnternet sosyal medya hak hukuk alanlarında güzel fırsatlar yakalayacağınız süreç yaşayacaksınız. Tutulmalar 1-7 aksında yani aşk ilişkiler ve genel yaşam alanlarınızda gerçekleşecek. Karşınızdaki kişilerin size sunduğu fırsatlarla sizin de yeteneklerinizin birleştiği bir güç paylaşımı olacak. Burada aldığınız güzel kararlar sizi çok daha güzel noktalara getirecek. Güzel fırsatlar yakalamanıza neden olacak. Ama kendinizi çeker, karşınızdaki kişileri dinelemezseniz de geri planda kalacağınızı unutamamalısınız. İkili ilişkiler alanındaki bu tutulmalarda bekar olanlar evlenebilir. İş kurmak isteyenler yeni ortaklılara imza atabilir. Her iki koşulda da karşı taraftan size gelecek güzel fırsatlar dönemini iyi değerlendirmeniz gereken bir yıl geçireceksiniz. Eylül ayında uzman ve donanımlı kişilerden güzel iş olanakları yakalayabilir. Ya da büyük bir iş fırsatı yakalayabilirsiniz. Burada fırsatları değerlendirmekte fayda var. Genel anlamda bakacak olursak, karşınızdaki kişiler size yardım etmeye gönüllü, kendini donanımınızı yeteneklerinizi ortaya koyup tek başına ilerlemek yerine onlarla ilerlemeye gönüllü olmaktan çekinmemelisiniz. Biraz sorumlulukları paylaşmayı öğrenmelisiniz. Hayat size burada tek başına ilerlemeyi bırak onlarla başarına başarı kat diyecek.

 

YÜKSELEN AKREP; 2023 sizi ne kadar yorsa da artık şans sizden yana, Plüton 3.evinizdeydi değişen yakın çevreniz dostlarınız dönüşümler, yaşadınız. Artık yeniden kendinizi inşa atma yeni temeller atmanın vakti geldi. Kendi içinizdeki donanımınızı fark edeceğiniz süreçler geliyor. Yeni temel atmak, taşınmak, yeni düzen kurmak da buna dahil gibi duruyor. Satürn 5.evinizde Neptün’le beraber hobi alanlarınızı yetenekleriniz ciddi anlamda sorumluluk şeklinde ele alıp geliştirebilirsiniz. Yaşadığınız aşklar ciddiyet alabilir bir anda evlilik yoluna gidebilirsiniz. Çocuklarla ilgili konularda daha keyifli sorumluluklar alacağınız bir dönem yaşayabilirsiniz. Jüpiter 7.evinizde karşınızdaki kişiler size şans vermeye geliyorlar. Onların şansıyla beraber onlarla yol alabilirsiniz. Mayıs ayına kadar bu etki devam edecek. Sonrasında Jüpiter 8.evinize geçiyor. Borçlarınızı ya da eşiniz varsa, kazançları size de destek olacak gibi duruyor. Eşten gelecek paralar, mirasla ilgili alacağınız kazançları elde edeceğiniz süreçler yaşayabilirsiniz. Tutulmalar kadersel ve iş alanızda gerçekleşecek. Kendi düzenizi oluşturmanız gerekiyor. Masanızın üzerinizi düzenlemeli risk almalı birileriyle beraber değil iş alanında tek başınızda kendinizi ortaya koymanız gerektiğinin farkındalığını yaşayacaksınız. Bu süreçte iş değişikliği yeni düzen oluşturmak gibi süreçlerden geçebilirsiniz. Eylül ayında aşk çocuk hobi alanınızda olacak, burada hayal ettiğiniz bir aşk verebilir. Evli iseniz belki hayalini kurdunuz o hamilelik sürecine girebilirsiniz. Kadersel alanda sizi aşağı çekmek isteyen sizi manipüle etmeye çalışan kişiler olabilir. Burada kendinize kendi işinize, kendi düzeninizi kurmanız gerektiğinin farkına varacaksınız. Bırakın gitmesi gerekenler gitsin, siz değişip dönüşmekten korkmayın, yeniliklere cesaretle gittiğinizde istediğiniz düzen ve hayatı yaşayacaksınız.

 

YÜKSELEN YAY; artık maddi anlamda rahatlayacağınız bir sürece doğru ilerliyorsunuz. Yakın çevreniz aile komşular akrabalar alanında bir değişim dönüşüm yaşayacaksınız. Bu değişim size de iyi gelecek. Satürn 4.evinizde Neptün’le birlikte yeni süreçlerin yeni işlerin temeli attığınız atmaya devam edeceğiniz bir yıla doğru ilerliyorsunuz. Aile konularıyla ilgili ev yaşam yuva alanınızla ilgili gönüllü olmak durumunuzda kaldığınız bir süreç yaşayacaksınız. Aile büyükleriyle ilgili sorumluluklar almanız ya da ev düzeni ile ilgili konularda ciddi anlamda elinizi taşın altına koymanız gereken durumlar yaşayabilirsiniz. Mayıs ayında kadar Jüpiter sağlık ve iş alanınızı koruyor oradan şans ve fırsatlar vermeye devam edecek. Bazı iş değişikliği ani yükselişler yaşayabileceğiniz bir süreç sizi bekliyor. Mayıs sonrasında Jüpiter 7.evinize geçiyor. Artık size gelen fırsatlar çok yönlü ve şanslı olarak çifte şans olarak gelecek. Ortaklarla ilgili eşlerle ilgili güzel gelişmeler sizin de hayatınıza güzellikler katacak gibi duruyor. Evlilikle ilgili güzel adımlar atacağınız döneme gireceksiniz. Bir değil birkaç aday olabilir. Şimdiden karar vermeye odaklanmakta fayda var. Tutulmalar 11 ve 5. Evinizde olacak. Hayallerinize değil aşka yöneldiğinizde hayallerinizin de kendiliğinden olduğunu göreceksiniz. Koç alanındaki tutulmalar yeni bir aşk verebilir. Bekarsanız uzun süre yalnızsanız burada güzel bir aşk kapınızı çalabilir. O sırada hayallerinize ideallerinize odaklanmayı bırakıp aşkı yaşamayı seçmelisiniz. Eylül ayındaki tutulma aile konularıyla ilgili durumları idealize etme ya da kendi düzen ve yuvanızı kurmaya odaklanacağınız bir süreç yaşayabilirsiniz. Genel anlamda 2024 yılına baktığımızda kendi mutluluğunuza odaklanıp, çevrenizdeki kişileri dinlemeden kendi mutluluğunuzu seçmelisiniz. Siz mutluysanız herkes mutlu, başkaları için yaşamak yerine kendi seçimlerinize odaklandığınızda mutlu olacağınız bir yıl diliyorum.

 

YÜKSELEN OĞLAK; artık rahat bir nefes alacağınız zamanlar geldi. Ağır bedeller ödediğiniz yorulduğunuz bir süreçten çıkıyorsunuz. Çok çalıştınız çok emek verdiniz. Parasal anlamda alternatif farklı konulara yönelmeniz gerektiğinin farkına varacaksınız. Kendi bilgi ve donanımınıza odaklamanız gerektiğini fak edeceksiniz. Satürn yakın çevre akrabalar, alanınızda gönüllü olarak almak zorunda kaldığınız konular gündeminizde olacak. Bu alanlardan gelen sorumlulukları aldığınızda hayatında size sunduğu fırsatları yakaladığınız bir dönem yaşayacaksınız. Odaklanmanız gereken konularda zorlandığınız bir dönemden geçtiniz. Buradan gelen sınav sorumlukları gönüllü olarak kabul etmeniz gerektiğinin farkına varacaksınız. Bu alanda bir aydınlanma yaşayarak fırsatları görmeye başlayacaksınız. Hobiler alanında yetenekleriniz alanında mayıs ayına kadar, yaptığınız çalışmaların emeğini haziran ayı gibi almaya başlayacağınız dönemler yaşayabilirsiniz. Bu hobileri işe çevirip farklı yerlerden iş imkanları günlük alanlarınızı rutinlerinizi çok daha da kolaylaştıracak durumlar yaşamanıza neden olabilir. Tutulmalar 10-4 aksında kariyer alanında güney düğümün olması kariyerde ilerlemeniz gereken nokta kendi iç dünyanızdan geçecek onu fark etmenizi sağlayacak. Yeni temeller atmaktan yeniliklere doğru gitmekten, bildiğiniz şeylerde ısrarcı olmanız gerektiğini fark ettirecek, geleneksel yaklaşımların ilerlemediği yeni ve pratik keşfedilmemiş alanlarda ilerlemeniz gerektiğini fark edeceksiniz. İç dünyanızı ne kadar ortaya koymayı başarırsanız o kadar takdir göreceksiniz. Eylül ayında bu emeklerinizin kalıcı olacağını parasal anlamlarda karşılığını alacağınız bir sürece doğru ilerleyeceksiniz. Genel anlamda bakacak olursak, yeniler sizi güzel noktalara getirecek. Kendi iç dünyanızı ortaya koymakta ısrarcı olursanız karşılığını hep alacaksınız. İç dünyanızı keşfedeceğiniz yeniliklerin size artılar sağladığını göreceksiniz.

 

YÜKSELEN KOVA; büyük değişimler yaşayacağınız bir yıl deneyimine doğru ilerliyorsunuz. Sistemin içerisinde var olmak için yenilikçi yaklaşımlara baş vurabilirsiniz. Yeniden genel yaşamınızı inşa edeceğiniz bir süreç sizi bekliyor. Hayatınız değişiyor. Değişim zaten sizin diğer adınız. Satürn ve Neptün 2.evinizde yaptığınız işte kendinize güvenip ortaya koymanız gereken bir süreci deneyimleyeceksiniz. Parasal anlamda yeteneklerinizi ortaya koymaktan çekinmemelisiniz. Genel anlamda taşınma, yer değişikliği, yapma ya da aniden ailenizden, yaşam yerinizden ayrılma gibi durumlar gündeminizde olabilir. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmak isteyeceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Mayıs ayında kadar toprak, gayrimenkul gibi alanlardan şans ve fırsatları size sunabilir. Bu alanlardan güzel fırsatlar yeni kökler, temeller atabilir. Güzel kazanımlar elde edebilirsiniz. Jüpiter mayıs sonunda 5.evinize geçiyor. Yeteneklerinize odaklandığınız, hobilerinizle ilgileneceğiniz ya da hobiler alanından paralar kazanacağınız bir dönem yaşayacaksınız. Aşk alanınızda bu alamda hareketlenecek. Aşk kapıyı çalabilir. Flörtöz ilişkiler yaşayabilirsiniz. Keyfini çıkarın. Ay düğümleri 3-9 alanınızda yakın çevrenizden size fayda var. Başkalarının ne dediğini dinlemeden, başkalarının sizin yaptığınız işe karışmasına müsaade etmeden ilerlemeniz gerekiyor. Kararı siz verin son sözü her zaman için sizin söylemeniz gerekiyor. Emin olduğunuz kazançlarda konularda başkalarının fikirleriyle hareket ettirmeden ilerleyin, yönlendirmelerden uzak durmalısınız. Siz kendinize güvenerek hareket etmelisiniz. Onların fikirleri sizi yanıltabilir. İç sesinizi kendi fikir ve düşüncelerinizi dinleyerek doğru yolu bulabilirsiniz. Eylül sonrasında kendinizi dinlediğiniz için maddi kazanımlar elde edeceğiniz bir süreçle ödüllendirileceksiniz. Buradaki güzel fırsat kalıcı bir hal alabilir. Genel anlamda seneye bakacak olursak eğer, kendi donanımızı ortaya koyacağınız, güzel kazanımlar elde edeceğiniz, yakın çevreden ve yakın arkadaşlar tarafından destekleneceğiniz bir yıl yaşayacaksınız. Unutmayın farklı ve değişim dönüşümlerin tek adresi kova burcudur. O yüzden Kova çağını en iyi şekilde değerlendirecek olan sizsiniz. Değişim ve dönüşümlerin sizi nasıl ileriye taşıdığına şahitlik edeceğiniz bir yıl deneyimi sizi bekliyor. Hadi cesaretle ilerle, içinde gücü oraya çıkar.

 

YÜKSELEN BALIK; hayallerinize giden yolda, artık kendiniz için adım atmayı öğrendiğiniz bir yıl yaşayacaksınız. Artık başkalarını düşünmeden kendinize odaklanmalısınız. Plüton hayallerinizi inşa etmeniz için sizi fazlasıyla zorladı. Başkalarına yardım ettikçe sizden bir şeyler girmiş olabilir. Plüton 12.evinizde arka planda değişen koşullar sizi etkilemese de toplumsal konulardan biraz izole olmanız gereken bir döneme doğru evriliyorsunuz. Satürn ve Neptün 1.evinizde kendi hayatınızla ilgili hayalleriniz için artık sorumluluk almanız gerekiyor. Hayat sizi o sorumluluğu aldırana kadar köşeye sıkıştırabilir. Satürn 1.evdeyken evlenme ilişkiler anlamında yeniden bazı durumları gözden geçirme sınav ve sorumluluk dönemleri verebilir. Kendiniz neyi ne kadar istiyorsunuz. Hayatınızın merkezine artık kendinizi koymanız gerektiğini vurguluyor. bu durumu ciddiye almanız sizin yararınıza olacak. Mayıs ayına kadar Jüpiter 3.evinizde şans ve fırsatlar yakın çevrenizden gelirken, ani değişimlere de bu yakın çevreniz neden olabilir. Sonrasında Jüpiter 4.evinize ikizlere geçtiğinde aile, konuları iç dünyanız yeni temeller atma konusunda size fırsatlar ve imkanlar sağlayacak. Aslında kendi donanım ve bilgilerinizin farkına varacağınız. Kendi hayalleriniz için adım attığınızda kazançlarınızın da artacağına şahitlik edeceksiniz. Ay düğümleri 2-8 aksında kendi kazançlarınıza odaklanmalı, değer yargılarınızla harekete geçmelisiniz. Eş ya da miras gibi durumlar sizi aşağı çekebilir. O yüzden ortaklı gelirlerde, daha da dikkat edeceğiniz durumlar ortaya çıkabilir. Kesenizi ayrı tutmakta fayda var. Kendiniz için harcamalar yapmalı, kendiniz için bir şeyler yapmalısınız. Gelirinizin artacağı bu dönemde güzel kazançlar elde edeceksiniz. Fırsatlara cesaretle gittiğinizde gökyüzü ödülünü verecek. Parasal anlamda rahatlayacağınız bir dönem sizi bekliyor. Eylül ayındaki Balık burcundaki ay tutulması, hayallerinize bir adım daha ileriye taşıyacaksınız. Satürn’ün orada olduğunu unutmayın siz kendiniz, bu mücadeleye girin kimseyi başarınıza dahil etmemelisiniz.

Gökyüzü tek başına ilerlemeniz gerektiğini vurgularken, sizi daha da güçlü kılmaya çalışacak, hayallerinizi başarırken kimseye ihtiyacınızın olmadığını fark ederek kendinize olan güveninizi tazelemiş olacaksınız.


Astrolog Elif Ayhan’ın burç yorumlarını dikkate alarak faydalanabilmeniz ve kendisini takip edebilmeniz için instagram hesabını da buraya ekliyorum; @zodyakleydisi

Hepinize sevgiler.


 

bottom of page