top of page

İŞYERİNİZDE OLUMLU GERİBİLDİRİM ALMAK, VERMEK


 

Ofisinizde yöneticiniz sizi durdurur ve son projedeki performansınız hakkında bir şeyler söylemesi gerektiğini söyler. Neyi yanlış yapmış olabileceğinizi merak ederek tüm hafta sonu bunun için endişelenirsiniz. Pazartesi sabahı ofisinize adım attığınızda, projede yaptığınız iyi işler için sizi överek başlıyor ve bunun tipik 'geri bildirimi’ başlatan zorunlu övgü olup olmadığını merak ediyorsunuz. Geribildirimin nasıl gittiğini bilirsiniz: güzel bir şey söyleyin, gerçekten ne söylemek istediğinizi söyleyin, tekrar güzel bir şey söyleyin.

Geri bildirimlerine bir miktar pozitiflik katma girişiminde bulunan birçok yönetici, olumsuz geri bildirimleri iki olumlu yorum arasına sıkıştırmaya güveniyor. Bununla birlikte, geri bildirim böylesine bir rutin haline geldiğinde, çalışanlar olumlu geri bildirimi yalnızca olumsuzları şekerle kaplamanın bir biçimi olarak algılamaya başlayabilir ve böylece değerini azaltabilir. Bunun yerine, olumlu geri bildirim olumsuzu hafifletecek bir şey olarak görülmemeli, iyi performansı pekiştirecek ve teşvik edecek şekilde verilmelidir. Aşağıda, olumlu geribildirim saymanıza yardımcı olacak üç ipucu bulunmaktadır.

1. Olumlu geri bildirimleri her zaman olumsuz geri bildirimlerle takip etmeyin

Olumlu ve olumsuz geri bildirim her zaman el ele gidiyor gibi göründüğünde, olumlular değersizleşebilir ve göz ardı edilebilir. Olumlu geri bildirimin sırf olması için verildiği zamanlar olduğundan emin olun ve yapıcı eleştiri sunma cazibesine karşı koyun.



2. Bir 'büyüme zihniyeti' geliştirin

Psikolog ve 'büyüme zihniyeti' savunucusu Carol Dweck, beynin esnekliğinden ve başlangıçta iyi olmayabileceğimiz beceri ve yetenekleri geliştirme yeteneğimizle ilgili çalışmalarda bulunmuştur. Bu yüzden, birçoğumuz nihai sonuca ve görünüşte doğuştan gelen yeteneklere övgülerimizi odaklama eğilimindeyiz, örneğin, "Ayrıntılar konusunda gerçekten bir gözünüz var" veya "Etkinlik düzenleme konusunda gerçek bir yeteneğiniz var". Bununla birlikte araştırmalar, işlerin nasıl yapıldığına odaklanarak- çabayı, denemeyi ve problem çözme stratejilerini överek- yeni becerilerin gelişimini ve yeteneklerin sürekli bilenmesini teşvik edebileceğimizi gösteriyor.

3. Olumlu geri bildirim sunma kültürü oluşturun

Olumlu geribildirim vermeyi ekibinizin/departmanınızın/şirket kültürünüzün bir parçası yapın. Geri bildirim vermek için değerlendirme gibi özel anları beklemeyin. Havadan sudan sohbet ederken veya koridorda yürürken resmi olmayan olumlu geri bildirimde bulunun. Geribildirimlerin sadece üst sıralardan gelmesi de gerekmez. Ekip üyeleri ve meslektaşlar arasında akran geri bildirimini teşvik edin ve aktif olarak onlardan birbirlerinin görevlerdeki performansları hakkında olumlu yorumlar isteyin.

Olumlu geri bildirime alaycı bir bakışın olduğu bir ortamın etkilerine karşı koymak zaman alabilir, ancak uzun vadede, olumlu geri bildirimi benimseyerek yalnızca çalışma performansını artırmakla kalmaz, aynı zamanda işyerindeki yaşam kalitesini de zenginleştirirsiniz.


 

bottom of page