top of page

VİRGÜLLERİ NOKTAYA ÇEVİR VE CÜMLEYE ( HAYATA ) YENİDEN BAŞLA !

Yeni yıl... Yılbaşı... Noel... Adı her ne olursa olsun, takvim yapraklarında yıl hanesinde yazan rakamın artıyor olduğu gerçeği değişmiyor. Bu, bize sunulan bir şans, bir fırsat. Günler birbirinden farksız gibi aksa da birçoğunun gözünde, yeniden başlamak için "Yeni yıldan" daha güzel bir bahane olamaz. Bir soluklanın bakalım, neleri hayatınızdan uzaklaştırma vakti gelmiş. Düşünüp taşının. Benim aldığım ilk karar, virgülleri noktalarla değiştirmek olacak. Öyle uzun paragraflar yazıyorum ki, noktayı bulana aşk olsun! Nokta ile kavuşana kadar tüm yan unsurlarla, en çok da virgül ve noktalı virgül ile hasbihal ediyordum. Sonra ayan oldu. Nokta en kıymetli işaretti, hem yazın hayatında hem de yaşamın tüm detaylarında. Neden onu daha çok konuk etmiyordum yaşantıma?

Gelin birlikte bir “geride bırakma listesi “ yapalım sizinle. Yeniden başlayalım her şeye! 1- Bu yıl hayatının en güzel yılı olması için bilinçli bir niyet yarat. Niyet, belirli bir sonucu var etmek için kendine söz vermektir. Niyetin, varlığının her hücresinde kendini öyle belli etmeli ki, arzularına ulaşmanda seninle olacak kişi ve olayları yakınına çeksin. 2- Önce toksik ilişkilerden başlamalıyız. "Acaba?" diye diye virgüle adanmış tüm toksik ilişkiler kararlı ve okkalı bir noktayı hak ediyor. 3- Enerjini tek taraflı ilişkiler için harcamaktan vazgeç, kendine yatırım yap! 4- Karamsarlıktan yakasını kurtaramamış aile üyelerinin neşeni çalmasına izin verme! 5- Acı çekerken mutluymuş gibi davranmaya çalışma! Kendini hafifletmen için üzüntülerini dibine kadar yaşamalısın.

6- İnsanları, bir bilinç yolu veya sevgi adı altında düzeltmeye çalışma! Zaman israfı. 7- Geçmişi ve değiştiremeyeceğin durumları aşırı düşünme, anda kal! 8- Hayatını kıyaslara kurban etme, yaşa ! Sen kendine özgüsün ve hayatın eşsiz. 9- Harcadığın zaman nedeniyle geçmişte kalmış veya kalması gereken insanlara tutunmaktan vazgeç! 10- Kendini affetmeyi öğren! Hepimizin tonla yanlışı var. Bu bizim yaşadığımızın en büyük kanıtı, biblo değiliz sonuçta.

11- Esneklik kat hayata! Öğrendiğin bazı kalıplardan vazgeç ve yenilerini al heybene! Unutma, araştırmalar bir alışkanlığı değiştirmenin yirmi sekiz gün alacağını söyler! 12- Merak duyguna sahip çık! O, senin en iyi yol arkadaşındır. 13-"Yapamam" diye ötelediğin her ne varsa yapmayı dene bu yıl! Tam şimdi vakti. Denemek öğreticidir. Geçmişin korkularını def et! 14- Arınırken; zihnine, ruhuna, bedenine iyi gelecek aktivitelere bolca yer ver! 15- Yüreğini sıcacık tutan insanlarla daha çok vakit geçir! Tazeleneceğin ne varsa onu tercih et yeni yılda! Her şeyin son sürat hızla geçip gittiği bir yaşam, manasız sancılar için ziyan edilmemeli. Tek gerçeğin kendinsin ve yaşadığın kaliteli anlar. Yeni yılda fazlaca yenilemelisin kendini. Son olarak; Varlığını kendine ada! Fadime Arslan 📚🖋📖🎈


bottom of page