top of page

Drone ile Restorasyonu Tamamlanan Yarım Kalmış Tarihi Eserler

 

Hollandalı şirket Studio DRIFT, restorasyon çalışmaları bitmeyen geçmişten günümüze yarım kalarak ayakta kalan ve şehirlerin simgesi haline gelen pek çok tarihi eseri drone kullanarak tamamladı. Görsel şölen yaşatan simgeler, hayallerin ötesinde yepyeni görünümüyle dikkat çeker.


Amsterdam merkezli tasarım stüdyosu DRIFT, birçok seyahatsever ve tarih meraklısının görmeyi arzuladığı yapıları tamamlayarak hayal güçlerine katkı sağlıyor. Barselona'daki Sagrada Familia ya da Roma'daki Colosseum tahmini görünümleriyle ihtişamını ortaya koyuyor. Restorasyonları tamamlanabilirse şehir simgelerinin nasıl görüneceğini ortaya koyan çalışma sosyal medyada ilgi odağı olmayı başarır.




Studia DRIFT, 2020 yılından günümüze Drone Stories ve Nova Sky Stories ile birlikte özel çalışmalar yapmaya devam ediyor. Çalışmaların arasında gerçek boyutlu rendarlar oluşturmak, yapımı tamamlanmamış restorasyon çalışmalarını tamamlamak ya da hiç inşaa edilmemiş tasarımları görselleştirmek için drone yazılımlar geliştiriyor. Işık teknikleriyle sanatı mekana başarıyla dönüştüren ekip, faaliyetlerini hayal gücünün ötesine taşımayı planlıyor.


İlk enstalasyon çalışma sanatı performansını Studio DRIFT, 2017 yılında Art Basel Mimami'de gerçekleştirir. Son olarak da 2022 yılında Burnin Man 'de çalışmalar yaparlar.


 

bottom of page