top of page

Harry & Meghan: 'Perdeler arkası'


 

İnanıyorum ki pek çok kişi benimle hemfikirdir bu konuda - kraliyet ailesinin üyesi olmak kesinlikle bir ayrıcalıktır, bir lanetten, bir damgadan daha fazlasıdır.

Yine de, tarih boyunca pek çok asilzade için bazen kamera flaşları arasındaki konumlarında olmak 'zor açıklanabilir' olan bir lanet gibi görünüyordu. Söylemeye gerek yok, Prenses Diana hemen aklımıza geldi.


Bunu hatırlatmak, bu konuyu tekrar konuşmak ya da bizim gündemize de getirmek için çok açık sebepten, çok konuşulan meseleden dolayı da zorunda kaldık gibi hissediyorum.

Yaklaşık otuz kırk yıl sonra, haber satırlarını dolduran, kamuoyunun ilgisini çeken ve her anlamda sansasyonel olan Diana-Charles hariç başka bir evlilik örneğimiz vardır çünkü.


Britanya tahtının beşinci sıradaki vârisi Prens Harry ve eşi, eski aktris, zaman zaman 'Suits' adlı hukuk şovundaki rolüyle geniş çapta tanınan Meghan Markle, dünya çapında en çok takip edilen çiftlerden biri, belki de Prens William ve Kate Middleton kadar.


İlişkilerine başlayıp kısa süre sonra evlendiklerinde, 19 Mayıs 2018'de harika bir törenle Prens Harry ve Meghan değişimin, cesaretin sembolü oldular ve pek çok kişi Prens'in bazı kraliyet üyelerinin beklemediği veya pek iyi karşılamadığı bir hamle adımı attığı için hayran kaldı. Melez, İngiliz olmayan, boşanmış, kendisinden büyük ve dahası bir aktris olan bir kadınla evlendi.


Evlilik başladığı o anlarda ve bir süredir her şey ne kadar parlak görünüyorsa da, yukarıda belirtilen noktaları nedeniyle - sadece İngiltere genelinde değil, çok daha geniş çapta halka Harry'nin kararını sorgulama ve bu evliliğin başarısız olup olmayacağını veya ne kadar süreceğini merak etme özgürlüğü çok net ve açıktı.


Çift, farklı eventlere katılırken ve kıdemli kraliyet üyeleri olarak atandıkları etkinliklerde yer alırken, olumlu görünümlerini korumak için mücadele etti.


Yakında, ilk bebekleri de yoldaydı. Meghan'ın monarşinin kurallarına tam olarak uymadığına dair söylentiler de daha çok gelişti o aralar.


Her ikisi de çeşit çeşit soğukkanlı yazılara dahil olmak üzere sayısız manşetlerde yer aldı.


"Meghan hala boyun eğmeyi öğrenmedi", "Meghan yine kraliyet protokolü kırıldı" gibi yazıları her yerinde görmek mümkündü basitçe.


Aktris, muhtemelen önceki film kariyerinin parlak anlarından bile çok daha fazla dergilerin ön saflarında yer aldı birkaç ay içerisinde sadece.


Muhtemelen hepimizin de farkında olduğu 'BÜYÜK' şeylerin çoğu bir süre sonra oldu.

Meşhur 'Megxit' en az Brexit kadar konuşuldu; ve birçoğu, o sırada Meghan'ın tüm planlarını gerçekleştirdiğine ikna olmuştu. Zaten halkın gözünde katı olarak görülen, Harry'yi ailesinden çalmakla suçlandı ve aynı zamanda hayatının o noktasına kadar alıştığı her şeyi terk ederek mirasını bırakmasının nedeni olarak görüldü.


Meghan davetsiz misafirdi, bir 'aileyi bozan', sahte bir aktris ve neler neler başka oldu diğerlerin gözlerinde.


Ancak; yollarını kraliyet ailesinden ayırma kararlarının ardındaki sebep açık görünüyordu - mahremiyet, paparazzisiz bir yaşam aradılar ve bu gerçek bir neden olarak aslında çoğumuz o zamanda 'satın aldık'.


Yine de, her zamanki gibi bu eşsiz bir çifte her fırsatta gazeteleri doldurmayı başarmış. Sanki kararlarına layık nasıl davranacağınızı bilmediler yoksa bilmek istemediler. Şaşırtıcı olan onların hikayelerin sonu hiçbir haritada tespit edilmek imkansızdı.


Archwell, Netflix, Oprah röportajı, Jubilee'deki görünüm - her şey izlendi, görselleştirildi ve öyle olması gerekiyordu - gerçekten.


Kraliyet ailesinin diğer üyelerinin yaşamları için kritik anlarda kendilerinden gelen suçlamalar, son belgesellerinin ortaya çıkması sarsıntısızca olmadan geçemedi. Peki, neden diye sorarsanız - nedeni oldukça basit.


'Harry ve Meghan' dizisinin ilk teaser'ının yayınlanma tarihi, tam da William ve Kate'in yıllardır ilk ABD turlarına başladıkları sırada gerçekleşti ve yayın için bu belirli tarih, Harry-Meghan'ın kararı mıydı yoksa Netflix pazarlama ekipleri kararı mı olduğu konusunda şüpheci olmamıza neden oldu.


Çekişmeli dizi ile ilgili sayısız yorumlar ve teoriler ortada dolaşırken her bölüm bazı yeni ilginç ayrıntılar getirip insanların tek daha çok, çoğu negatif yorum sıralanmaya teşvik ediyor.


Kaynak: Netflix / People.com



Ve neden böyle olmasın?


Sessizliği ve mahremiyeti hedefleyen bir çiftten, hayatlarının en ilgi çekici ve en önemli detaylarından ve anlarından derlenen özel bir seri şimdi (geri adım atmalarının üzerinden üç yıldan az bir süre sonra) tam burada, önümüzde, bizden masalarımızdaki kumanda kadar olan uzaktadır.


İlk bölüme gelirken, neredeyse ilk dakikalarında, yapımcıların eski bir klip aracılığıyla Meghan'ın Harry'yi, William'a tercih edeceğini söylerken, Meghan röportaja inandırıcı olmayan bir şekilde göz atarken bana sorarsanız sadece tuhaf bir başlangıç.


Meghan'ın Harry'nin şaka yaptığını düşündüğü Queen'in önündeki nezaket, belgeselin başka bir inanılmaz detayıdır.


Perşembe günü yayınlanan son bölümlerde, daha az bahsedilen konulardan biri - düşesin bebeği düşürmesi bazı anlarda izleyicilerde normalde istemeseler bile çifte bir doz sempati, onları daha sıcak bakması için neden oluyor.



Ancak; genel olarak, oldukça kısa bir sürede meydana gelen tüm olayların ayrıntılı retrospektifine bakıldığında bile, bunun 'tek taraflı bir hikaye', bu kadar uzun süredir ileri sürülen bir hikaye, olay örgüsüne sahip bir hikaye olduğu hissinden kurtulamayabiliriz.

Sıradan bir kadının prensiyle tanıştığı ve böylece peri masalına başladığı türden bir romantik hikaye değil, kendisini ne kadar bu şekilde tanıtmak istese de.


Ve 'perde arkasında çok daha fazlası var' sözünü birkaç kez daha vurgulasalar bile, biz bir şekilde şimdiden boşlukları doldurduğumuzdan eminiz.


Çünkü; 'royal' olduklarını boşverin, özünde onlar da iki insan, herhangi birimizin yaptığı gibi 24 saat yaşayan ve etkileşimde bulunan insanlar... ve ortağımızın, eşimizin başkalarıyla her etkileşiminin arkasında ne olduğunu bilmediğimiz için, biz Harry ve Meghan'in de tüm 'sahne arkalarını' da bilmesi gerek duymuyoruz artık.


*** Spoilers içerir.

Siz şu an Netfix'in mega hit'i 'Wednesday'in bile önüne geçen 'Harry & Meghan: Docu' dizisini merak ediyorsanız; platformda tüm bölümlere ulaşabilirsiniz.


 

bottom of page