top of page

İstanbul’da Baharın Mujdecisi – Lale Festivali

Geleneksel olarak son yıllarda her Nisan ayında İstanbul’da farklı park alanlarda meşhur lale festivali düzenleniyor.

Yıldan yıla göre hava koşulları tam ideal olmazsa da bu festival İstanbul’un kültür hayatında vazgeçilmez simgesi oldu.

 

Kimi fotoğraflar çekmeleri için ziyaret eder festivale, kimi çocukları rengarenk laleleri ilk kez görsünler diye oraya gider, kimi ise tekrar İstanbullu olarak hissetsin diye festivaline katılım yapıyor.

Emirgan Korusu ve Gülhane parkı genelde aklımıza ilk gelen isimlerden olur Lale festivali deyince, ancak Anadolu yakasında da çeşitli yerlerde lale havası görmek mümkün.

Göztepe 60. yıl Parkı isimlerden bir tanesi.





1-30 Nisan arasında baştan belirttiğimiz parklarda, sonra pasajlarda, caddelerin üzerinde, çiçek satıcılarda, çoğu açık alanlarda ilk planda hep LALELER olacak.



‘İstanbul’da Lale Zamanı’ mottosuyla 13. İstanbul Lale Festivali tüm sevenler ile buluşup, bu sene de Dünyadaki en büyük lale halısı de onlara Sultanahmet Meydanı’nda sergilenecek.

Tamamen lalelerden oluşturan halısı bu sene 4’üncü kez gururla sadece İstanbul’da hayat bulacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi festivaliyle ilgili açıklamada yazıldığı gibi: ‘Festival kapsamında pek çok etkinliğe sahne olacak. Festival süresince ana etkinlik alanlarında müzik grupları, verdikleri canlı konserlerle İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak. Fotoğraf ve resim sergileri açılacak, sportif etkinlikler festivale heyecan katacak. İstanbullular, lale mevsiminde gönüllerince eğlenecek!’


Bu yıl lale festivalin önemliliği göstermesi için İstanbul'daki farklı seyahat ajansların planları da öne çıktı. Öylece belirli tarihlerde baştan İstanbul'un yarımadası, sonrasında ise şehrin en güzel manzaraları görerek tüm ilgilenen 'Lale Turu' da yapabilirler.

175 TL başlayan fiyatlarla yaklaşık 1.5 saat düzenlen turleri mevcut olacak.


Siz de lalelerin dokunulmaz güzeliği keşfetmek için keyifli bir İstanbul yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?





bottom of page