top of page

İstanbul'un Anadolu Yakasını Kaçırmayın!

 
Kadikoy

İstanbul'un Anadolu yakasında nereye gitmeli?

İstanbul, Avrupa ve Anadolu olmak üzere iki yakaya ayrılmıştır. Turistik tecrübelerin çoğunu İstanbul'un Avrupa yakasında edinebilirsiniz. Tarihi anıtlar, müzeler ve sarayların çoğu bu yakada yer almaktadır. Lakin, İstanbul'un Anadolu yakasında Türklerin günlük yaşamını gözlemleyebilirsiniz. İstanbul'un bu yakası genellikle Avrupa yakasına kıyasla daha sakin, kalabalıktan kaçabileceğiniz yerdir.


Anadolu yakasında gezebileceğiniz bir çok yer var fakat; bu blog yazısında sizlerle bizim favori noktalarımızı paylaşacağız.



KADIKÖY


İstanbul'dayken Kadıköy'ü mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kadıköy'e gitmek için toplu taşımayı kolaylıkla kullanabilirsiniz. Vapurlar, İstanbul içinde seyahat etmenin en iyi yoludur. Başka bir deyişle İstanbulkart kullanarak Eminönü veya Karaköy'den vapur kullanarak Kadıköy'e gidebilirsiniz. Vapur yaklaşık 14 dakika içerisinde sizi direkt Kadıköy'e getirecektir. Bu vapur seyaheti sizin için 10 liradan az tutacaktır (26.11.22). Kadıköy, muazzam sayıda kafe ve restorana ev sahipliği yapar. Bölgedeki en ünlü yer ise Moda'dır. Fırınlar, lokal dükkanlar, kafeler ve restoranlarla dolu bir bölgedir Moda. Kalabalık caddelerde gezinirken sayısız sokak müzisyenleri ve sanatçıları ile karşılaşırsınız. Moda caddesine nostaljik tramvayı nedeniyle aynı zamanda Anadolu'nun Taksim'i de derler. Bunların yanı sıra, bölgede trend kıyafetleri uygun fiyatlara da bulabilirsiniz.

Biraz Los Angeles havasını hissetmek isterseniz Bağdat Caddesini önerebiliriz. Anadolu yakasınının prestijli bölgelerinden birisi diyebiliriz. Bu cadde ünlü markalara, kafe ve restoranlara ev sahipliği yapar. Buraya ulaşmak için Kadıköy'den otobüse binebilir veya Karaköy'den vapur ile ulaşabilirsiniz.


Kuzguncuk

ÜSKÜDAR


Anadolu yakasında görmeniz gereken başka bir semt ise Üsküdar'dır. Kız Kulesi, Marmara denizinin ortasında bulunan bir kule, ile bilinir. Benzer şekilde Üsküdara da Eminönü, Kabataş veya Karaköy'den vapur ile ulaşabilirsiniz.

Üsküdar vapur durağının yanında otobüs duraklarını bulacaksınız. Buradan dolmuş veya otobüse binerek Kuzguncuk'a gidebilirsiniz. Kuzguncuk bizim Üsküdar'daki favori bölgemiz olabilir. Renkli mimarisi ve sakin estetik havası ile ünlüdür. Güzel fotoğraflar çekip, bir pazar sabahı rahatlamak için idealdir. Burada bir bardak Türk çayı içebileceğiniz bölgenin en sevimli kafelerini bulabilirsiniz.

Kuzguncuk'tan boğaz manzaralı Nakkaştepe Parkına yürüyebilirsiniz. Burada piknik ve zipline gibi birçok eğlenceli aktiviteyi bulabilirsiniz.

Çengelköy, Üsküdar'da gidebileceğiniz bir diğer görülmesi gereken yerlerdendir. Sahil boyunca boğaza nazır kafeleri ile bilinir. Büyülü bir gün batımını izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Bölgedeki tarihi yerlere gelirsek burada boğaz dibindeki bir Osmanlı sarayı olan Beylerbeyi Sarayı'nı gezebilirsiniz. Bu saray II. Abdülhamid'in öldüğü saraydır.



Çengelköy


Eğer bir kafe severseniz, bahsettiğimiz bütün bu semtler görmeye değerdir. İstanbul ziyaretinizde bu semtleri geçip gitmeyin, İstanbul'un ve Türk kültürünün diğer güzel yüzlerini tecrübe etmeniz için size bir perspektif sağlayacaktır.

 

bottom of page