top of page

Nasıl İyi Bir Oyuncu Olurum?

 

İyi bir oyuncu kavramı kişiden kişiye değişmektedir. Bazılarınca en yüksek skorlu oyunculara denebiliyorken bazı kişilere göre de oynadıkları oyunda eğlenen kişiler için geçerlidir. Fakat burada eğlenen kişiler biraz gönüllerin şampiyonu gibi oluyor maalesef. Size oynadığınız oyunlarda en iyi sonucu alabilmeniz için birkaç tüyo vereceğim. Bunlardan ilki oynadığınız oyunlarda, korkmadan deneyebileceğiniz her şeyi deneyin, oyunun ve kendi limitlerinizi zorlayın. Türlere göre açıklama yapmama izin verin; MOBA ve MMORPG tipi oyunlarda oynadığınız karakterleri ve rakiplerinizin karakterlerini iyi tanıyın, karakterlerinizin limitlerini ve haritadaki açıklıkları veya işinize yarayacak her şeyi bulmaya çalışın.


Karakterlerinizin kombolarını olabildiğince doğru ve seri yapmak için sık sık antrenman yapın. Göreceksiniz ki köyün kralı veya oyununuzun fantezi dünyasında sıralama elde etmeye başlayacaksınız. Ne kadar FPS oyunlarında kendim de kötü olsam da pes etmiyor, yılmıyor ve oynadığım oyunlarda kendimce cinlik yapmaya çalışıyor, hedef alma yeteneğimi geliştirmeye çalışıyorum. Size de tavsiye ederim.



İkinci olarak diğer oyuncuları izleyin. İzleyin çünkü bilmediğiniz bir şeyi başkası biliyor olabilir ve kendi bilgilerinizle belki de o kişinin önüne bile geçebilirsiniz. Başka oyuncuları izlemek kopya çekmek sayılmaz aksine bilgi aktarımıdır. Mutlaka oynadığınız oyunun yayıncılarını araştırın ve tek yayıncı üzerinde kalmayın. Sık sık inceleme yapın. Son olarak, kendinizi hep güncel tutun. Oyunlara genel olarak haftalık olarak güncelleme gelir ve karakterlerin birtakım özellikleri (FPS oyunları için silah hasarı veya geri tepme oranı olabilir.) değişir. Kendinizi güncel tuttuğunuz taktirde çok güvendiğiniz kombo veya silahlar sizi hüsrana uğratmayacaktır. Ve bir anda "Ne oldu şimdi?" demeyeceksiniz. Fark ettiğiniz üzere oyun sadece klavye ve fare ile oynanmıyor. Bol emek ve araştırma ile oynanıyor. Çok sevdiğim bir atasözü var; Ne ekersen onu biçersin. Güzel ekin ki arkadaşlar güzel biçebilesiniz.

 

bottom of page