top of page

Oyunların Günlük Yaşamımıza Etkisi


 

Hemen tadımızı kaçırmak istemediğimden öncelikle olumlu taraftan incelemek istiyorum. İlk olarak birçok “MOBA” adını verdiğimiz (LoL, Dota2) arena tipi oyunların fare ve klavye koordinasyonunu geliştirdiği söyleniyor yani iki elle iki farklı işi yapabildiğinizi düşünün. Genel olarak oyunlar el-kol-göz koordinasyonunu geliştiriyor. Yani oyuncuların aynı anda birden fazla iş yapabilme yeteneğinin gelişmesinde de yardımcı oluyor.

Başka bir açıdan baktığımızda ise oyunlar gerçekten kontrolsüzce oynandığında ve farkına varılamadığında çok zaman kaybettirebiliyor. Ayrıca genetik yatkınlığı olan kişilerde görüşte bozukluk veya göz tembelliği gibi göz hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. İçine kapanık kişilere sosyallik açısından yardımcı olabilse de bazen bu kişileri daha da asosyal hale getirebiliyor.

Gelelim burada ne anlatmak istediğime... Oyun oynamak zaman öldürmek için gerçekten güzel bir tercih olsa da dikkatli oynamak gerekiyor. Oyun oynamanın zararları olduğu kadar yararları, yararları olduğu kadar da zararları var. Benim düşünceme göre yararları bir tık daha fazla. Çünkü gündelik hayatımda gerçekten yaratıcı, aynı anda birçok iş yapabilen ve el-kol koordinasyonu yüksek olan bir insanım. Ayrıca küçük bir öneri olarak simülasyon oyunlarını herkese tavsiye ediyorum. Her şeye bakış açınızı değiştirecek ve daha yaratıcı bir insan haline geleceksiniz.


 

bottom of page