top of page

Romantizmin ve Huzurun Mevsimi Olan Sonbaharda Seyahat Rotanız


 

Romantizmin ve huzurun en çok hissedildiği ve yaşandığı mevsim olan sonbahardayız. Yine ve yeniden…

Sonbahar, ağaç yapraklarının yeşilden sarıya ve kızıla döndüğü, yaprakların sıkı sıkıya bağlı oldukları, istemeyerek de olsa ağaçlardan kopmaya başladığı bir mevsim. Kimine göre ıssız bir bahar, kimine göre son bahar…



İşte bu son baharda sarı ve kızıl renginde yere düşen yaprakların coşkusunu yaşamak istiyorsanız adresiniz Demirköy, Kırklareli.

Kırklareli, doğal ve tarihi güzelliklere sahip mekanları içeren pek çok ilçe ve beldeye ev sahipliği yapıyor. Bu güzelliklerden biri de Demirköy’dür. Bu şirin ilçe görülmeye değer önemli mekanlara sahiptir. Bunlardan biri İğneadadır. Mükemmel bir denize sahip olmanın yan sıra denizle bütünleşen “deniz fenerini” görmenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca fenerin muhteşem bir gündoğumu manzarasına sahip olduğunu hatırlatmak isteriz.


Demirköy’ün harika doğal güzelliklerini sıralamaya devam edecek olursak; Hamam Gölü ve Longozu, İğneada Longozu, Bulanık Dere Longozu gibi mavi ve yeşilin bir arada uyum içerisinde çıktığı mekanlardır. Longoz ormanları, Demirköy ve Kırklareli ile tamamen bütünleşmiştir. Özellikle sonbahar mevsiminde güzelliğine güzellik katan ve insanları büyüleyen bir havaya bürünür. Sonbaharı bu büyülü bir atmosferde yaşayabilir, düşen yapraklar üzerinde doğa yürüyüşleri yapabilir, sevdikleriniz ve ailenizle doğa içerisinde huzurlu ve mutlu bir gün geçirebilirsiniz. Bu huzurlu doğa yürüyüşlerinize Sislioba Kalesini ekleyebilirsiniz. Bu muhteşem kale ilçe merkezine 4 kilometrelik bir mesafede olup, güzel ve keyifli orman yürüyüşünden sonra ulaşım sağlanmaktadır. Bir Roma dönemi eseri olan Sislioba Kalaesine vardığınızda ise sizleri yeşiller arasında muhteşem bir manzara ile karşılaşacaksınız.




Ayrıca, Demirköy’de gezilecekler listenize Dupnisa Mağarasını da eklemenizi tavsiye ediyoruz. Dupnisa Mağaraları, Demirköy’e bağlı olan Sarpdere köyü mevkiine yaklaşık 5 kilometrelik mesafededir. Bu mağaranın önemli özelliği Trakya bölgesinin turistik amaçlı ziyarete açılan ilk ve tek mağarasıdır. Buna ek olarak, mağaranın, 2750 metrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun ikinci mağarası unvanına sahiptir. Mağaraların bir diğer özelliği de yaklaşık 4 milyondan beri oluşumunu ve gelişimini sürdürmesi ve içerinde yaz kış akan nehirlerin varlığı da ayrı bir özelliğini ortaya koymaktadır.



Istaranca Dağları’nın içinde ve Bulgaristan sınırına çok yakın olan Karanlık Köy, özellikle 1950’lerde başlayan göç dalgasındaki geçmişin izleriyle tarihe tanıklık ediyor. Karanlık Köyü, Demirköy’de misafirlerin ve turistlerin görmesi gereken bir yerdir.


Demirköy piknik alanları ile turistlerin en sık tercih ettikleri yerler arasındadır. Bu yerleri ziyaret ederek şehir stresinden uzakta, sevdiklerinizle doğayla iç içe olmanın mutlu anlarını kendinize hediye edebilirsiniz. Demirköy, bu doğal güzelliklerin keyfini kalıcı olarak çıkarabilmek için ziyaretçilerine kamp yapabilme imkânı da sağlamaktadır. Demirköy tatiliniz esnasında kamp yapmayı tercih etmeyen misafirler içinde her bütçeye uygun pek çok konaklama seçeneği sunmaktadır.


Sonbaharın büyülü havasını Demirköy’de yaşamanızı tavsiye ediyor ve sizlere şimdiden iyi tatiller diliyoruz.

 



bottom of page