top of page

SARIGERME'DE BİR PLAJ SARÇED



İlk rotamız ve konaklama yerimiz Muğla-Dalaman. Dalaman'ın en güzel yanı çevre lokasyonlara yakın olması diyebiliriz. Bu sene Haziran ayında burada bulunduğumuz için çok sıcaklara yakalanmamış olmamız da bizim için bir şanstı.

Karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişte sıkıntı yaşayacağımı düşünmüştüm fakat sıcakları sevdiğim ve özlediğimden midir bilinmez, her günün ve havanın tadını çıkarmaya çalıştık.

Geldikten bir gün sonra Sarıgerme plajına gittik. Sarıgerme plajı "Sarçed" tesisi olup cüzi bir ücretle tesise girebileceğiniz mavi bayraklı plajlardan biri. Cüzi bir ücret demiştim. Onu da söylemeden geçmeyeyim. Araç başı alınan standart ücret 50 TL. Ayrıca Dalaman'dan kendi aracınızla yaklaşık 13 dakikada varabileceğiniz, 12.4 km uzaklığında bir tesis. Aracınız yoksa saat başı kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz. Aman dikkat edin, son dolmuş akşam saat 19:00'da bitiyor.

Haziran'da hafif dalgalı olan denizinde yüzmek biraz zor olsa da, ben bir serinleyeyim yeter derseniz tam size göre... Sığ bir denizi olup denizin dibinin kum olması da, yosun ve taş sevmeyenler için bir şans.

Plajın upuzun bir kumsalı var. Öyle uzun ve güzel ki; tesisin yan tarafında yer alan iki otele ait bölüme geçebilir ve o tarafta da yüzebilirsiniz. Ayrıca tesiste güneşlenmek isterseniz, kişi başı 25 TL'ye şezlong ve şemsiye kiralayıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Az daha ilerisinde yer alan ufak bir koyu da bulunmakta. Buraya denizden yürüyerek geçilebiliyor. Dilerseniz yürüyerek gidip dalgasız alanda yüzebilir ve berrak olan denizde hoş vakitler geçirebilirsiniz.



Gelelim yine Sarçed (Sarıgerme) plajına. Plajın içindeki doğal yeşilliklerin arasında yer alan mini hayvanat bahçesini ve oyun parkını gezip minik yavrularınızın da eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Birbirinden güzel tavus kuşları ve renkli papağanların ruhunuza huzur katacağına eminim!




Tesiste yer alan soyunma kabinleri ve duşlar oldukça temiz ve düzenli. Bu da tesiste güvenle vakit geçirmek bir başka neden. Ayrıca tesis içinde bulunan sağlık birimi, olası bir rahatsızlık geçirmenizde ilk müdahale için iç rahatlatıcı duruyor.

Sahilin karşısında üzerinde tenteleri bulunan gölgelik alanda sandalyelere oturabilir, evinizden getirdiğiniz yiyecek ve içecekleri tüketebilir, isterseniz de hemen yanında yer alan büfeden yiyecek ve içecek temin edebilirsiniz. Fiyatlar için, içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik koşullar göz önünde bulundurulursa biraz daha uygun diyebilirim. Dalaman'ın yerli teyzelerinin yapmış olduğu gözlemeler mükemmel. Tahinli gözlemeden tutun da kıymalı-kaşarlı gözlemeye kadar arzu ettiğiniz her çeşit gözlemeyi sipariş edebilirsiniz. Fiyatları 25 TL'den başlayıp 50 TL'ye kadar değişebiliyor.

Ve geldi çattı dönüş vakti. Eğer çok yorgun değilseniz, dönüş yolunda Sarıgerme çarşısına uğrayarak birbirinden güzel dükkan ve kafeleri gezebilir, bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

Akşamüstü çarşıda bir anda ortaya çıkan sinek istilası da aklınızda bulunsun. Tabii onca güzelliğin yanında sineklerin lafı olmaz derseniz, orası da size kalmış. Şahsen ben dondurmamı sineklerle paylaşmak zorunda kalmıştım. Daha az sinekli, ışıl ışıl renklendirmeli ve bol müzikli barlarıyla gezilmesi daha zevkli bir hale gelen Sarıgerme çarşısını, bir de geceye doğru ziyaret etmenizi tavsiye ederim.


NOT: Yazıda yer alan fiyatlar 2022 Haziran ayına aittir.

Hepinize iyi tatiller...


bottom of page