top of page

STİLİNİ YENİ YIL RUHUNA ADAPTE ET



 

Geçmişten Günümüze Yılbaşı Renkleri

Şehrin sokakları yılbaşının gelişiyle birlikte renklere ve ışıltılara özel bir yer ayırıyor. Yılbaşı ve Noel kutlamalarında yeşilin ön planda olmasının sebebi Antik Keltler’e kadar dayanıyor. Keltler, çobanpüskülü bitkisinin kışın bütün cansızlığına rağmen dünyayı canlı tutan, güzellik katan kutsal bir lütuf olduğuna inanıyor. Çobanpüskülünün yeşil rengi dünyanın her zaman yaşayacağını temsil ederken, kırmızı'da dünyaya güzellik katmakla görevlendiriliyor. İnanışları itibariyle, yılbaşı dönemi geldiğinde iyi şans getirmesi ve ailelerini koruması için evlerini bu bitkilerle süslüyorlar…


Bu gerçeklerin haricinde, yılbaşının renginin direkt Hristiyan adetlerinden geldiği konusunda da bir sürü varsayım bulunmakta. Kırmızının İsa’nın akan kanını, yeşilin yeniden doğuşu temsil ettiği de rivayetler arasında.


Kırmızı yalnızca bir renk değil aynı zamanda bir ruh hali, hislerin en cesur dille ifade edilme şeklidir. Kimi zaman aşkın, kimi zaman şehvetin, kimi zaman şiddetin, bugünlerdeyse yılbaşının rengi. İnanışa göre kırmızı kullananların o sene şanslı olacaklarına inanılır. Yılın aşk dolu geçeceği düşünülür. Uğursuzlukların son bulması için de kırmızı renk tercih edilir. Yılbaşında uğur getirdiği düşünülen kırmızı renk, kıyafetlerle ya da aksesuarlarla desteklenir. İsteyenler kırmızı kıyafetleri ile geceye hazırlanabilir. Uğur getirdiği düşünülen kırmızı renkli takılar da yılbaşının olmazsa olmazları arasında.


Yeni yılı büyük umutlarla karşılamaya hazırız. Sadece biz değil; markalar, alışveriş merkezleri, sokaklar da yavaş yavaş yeni yıl temasına geçiş yapıyor. 2023’e girmemize çok az bir zaman kala yılbaşı akşamı ne yapacağımıza dair programlar da artık netleşmeye başlıyor. İster evde ister dışarıda olsun, yapılan planlar son aşamalarına gelirken, stilimizi de yeni yıl ruhuna adapte ediyoruz.


Herkesin yılbaşı anlayışı farklıdır. Kimimiz evde olmayı kimimiz dışarıda sabaha kadar eğlenmeyi tercih ederiz. Bunu da göz önünde bulundurarak size yapacağınız programa uygun stil önerileri hazırladık. Tarzınıza göre ekleme-çıkarma yapmakta özgürsünüz!


Plan 1: Dışarıda Akşam Yemeği

İşte şimdi tam anlamıyla şık olma zamanı… Seçeceğiniz kıyafetin hem akşam yemeği hem de geceye devam etmek için uygun olması en önemli stil tüyosu. Yılbaşını, otellerin yeni yıla özel düzenlediği gecelerinden birinde geçirecekseniz siyah küçük elbiseden daha iyisi düşünülemez. Ayağınıza da dilediğiniz yükseklikte bir stiletto giyerek zamansız şıklığı yakalayabilirsiniz. İşin içine biraz yılbaşı ruhu katmak için artık bir yeni yıl kültü olan kırmızıyı dış giyimde kullanmayı deneyin; işte klişe olmadan göz alıcı ve dikkat çekici görünmenin en kestirme yolu.




Plan 2: Sokak Partileri

Yılbaşının olmazsa olmazlarından biri de sokak partileridir… Ateşler yakılır ve havaya aldırmadan bir arada olmanın keyfine bakılır. Dışarıda olmanız sizi şıklığınızdan alıkoymasın! Deri etek ve triko bluz kombiniyle hem mevsime uygun hem de son derece elegan görünebilirsiniz. Eğer çok üşüyenlerdenseniz kombininizi siyah opak çorapla da destekleyebilirsiniz. Altına giyeceğiniz botların kalın topuklu olmasına dikkat edin; sokak partilerinde dilediğiniz gibi eğlenebilmek için rahatlık da oldukça önemli.



Plan 3: Ev Partisi

Ev sahibi ya da davetli olmanız fark etmez; önemli olan evde dahi olsanız o geceye kusursuz şekilde hazırlanmak ve tabii ki yılbaşının hakkını vermek. Bunu yaparken evde olmanın konforuyla seçimlerinizi çok daha spor-şık ama bir o kadar da iddialı yapabilirsiniz. Favori jean’inizin üzerine giyeceğiniz “cut out” detaylı bir bluzla bu havayı rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Aksesuarlarda ise dilediğiniz gibi abartabilirsiniz. Unutmayın; yılbaşı demek biraz da ışıltı demektir…


bottom of page