top of page

YENİ YIL TATİLİ İÇİN SEYAHAT ROTANIZ


 

Yeni bir yıla merhaba demek için sayılı günler kala herkesi tatlı bir telaş ve heyecan sarmış durumda. Çünkü; yeni bir yılın enerjisi ve iyileştirici etkisi olduğuna hepimiz inanırız. Bu nedenle de herkesin yeni yıldan bir isteği ya da bir beklentisi olduğu için, onu büyük bir coşku ve heyecanla bekleyerek yeni yıl tatili için sabırsızlanır ve planlar yaparız.

Peki, yeni yıl tatiliniz için planlarınızı oluşturup rotanızı belirlediniz mi? Eğer cevabınız hayır ise bu yazımızdaki önerilerimiz tam sizin için olabilir. İşte sizin için hem Avrupa’da hem de Türkiye'de düzenlediğimiz yeni yıl rotaları.

Per Magazin ailesi olarak keyifli tatiller diliyoruz, YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.


Berlin- Almanya

Tabi ki yeni yıl denince akla birbirinden renkli Noel pazarlarına sahip Almanya geliyor. Almanya, Noel pazarına en erken başlayan bir ülke unvanına sahiptir. Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa’da devam eden Noel geleneğinin en eski temsilcilerindendir. Ayrıca, bu döneme özel konseptte ürettiği ürünlerle de biliniyor. Eğer yeni yıl da rotanız Berlin olacaksa Noel pazarlarında bulabileceğiniz kurabiye ve çikolataları mutlaka denemelisiniz. Berlin’de kurulan Gendarmenmart, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Sizlere farklı yiyecek ve içecek alternetifleri sunan harika bir Noel pazarıdır. Alexanderplatz’da kurulan Noel pazarı ise panayır havasını severler için harika bir yer, tarçınlı kurabiye kokuları içeresinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz.




Brugge – Belçika

Orta çağ mimarisini severler için Avrupa’nın en romantik şehri olan Brugge yeni yıl tatili planlayan romantik çiftler için harika bir seçenek olabilir. Çikolata kokan caddeleri, meşhur kanalları ve orta çağ atmosferini yeni yıl coşkusu ile kucaklayan Noel pazarı, her yıl Sen Pazar Meydanında kurulmaktadır. Burada ev yapımı sıcak çikolata ve çeşit çeşit Belçika peynirlerini tadabilirsiniz.




Viyana – Avusturya

Viyana’da Noel pazarlarına önem veren bir ülkedir. Viyana’daki en ünlü Noel pazarı Rathausplatz isimli meydandaki pazardır. “Christkindlmarkt” olarak da anılmaktadır. Burada kocaman ışıklı dönme dolabın altında lezzetli Avusturya yemekleri yiyerek anın tadını çıkarabilirsiniz.




Prag – Çek Cumhuriyeti

Prag yeni yıl zamanında güzelliğine güzellik katıyor. Charles Köprüsünü yeni yılda görüp büyülenmemek elde değil. Burada şehrin birçok yerinde Noel pazarı kuruluyor. Yeni yıl zamanında büyülü bir tılsıma sahip olan bu ülkede turist olmaktan çıkıp yerel insanların içine karışıveriyorsunuz.

Yılın en ışıltılı zamanında keyifli bir yer arıyorsanız Prag’a bir şans vermelisiniz.





Eğer yurt dışı için yeterli zamanınız yoksa, yurt içinden de harika bir yeni yıl tatili için size fikir verebilecek farklı rotalar oluşturduk.


Kapadokya- Nevşehir

Masalsı bir coğrafyaya sahip olan Kapadokya’da yeni yıla girmek harika bir fikir olabilir. Harika dekore edilmiş mağara otellerinde konaklayıp sıcak şarabınızı muhteşem peribacalarına karşı yudumlayabilirsiniz. Eğer hava şartları uygun olursa sıcak hava balonuna binip Kapadokya’yı kuş bakışı seyredebilirsiniz.





Sarıkamış -Kars

Yeni yılda ilk aklımıza gelenlerden biri de bembeyaz kardır. Eğer kar ve kayak sevenlerdenseniz sizin için en uygun yer olan Sarıkamış olacaktır. Kristal kar özelliğine sahip olan ve 9 ayrı kayak pisti bulunan kayak severler için yeni yılda harika bir tatil olabilir. Tüm gün kayak yapmanın keyfini çıkardıktan sonra akşam otelinizin restoranında lezzet yemeklerinizi yediğiniz ve sonrasında sıcak şöminenin başında yanan odunların çıtırtısında huzur içinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.






Abant – Bolu

Doğanın güzelliklerini harika bir şekilde sunan şehirlerdendir Bolu. Yeşilin her tonunu barındıran ve romantizm tutkunlarının asla vazgeçemediği masalsı bir dünyadır. Eğer yeni yılınızı sizde sevdiklerinizle büyülü bir dünyanın içinde geçirmek istiyorsanız Abant tam da size göre. Bolu'da ünlü Abant gölü kıyısında yer alan otel seçeneklerini tercih edebilir ya da göl kenarında ev kiralayarak doğanın tadını dilediğiniz gibi çıkararak yeni yıla girebilirsiniz.




Olympos – Antalya

Kışın farklı bir güzelliğe sahip olan Olympos, hem arkeolojik tarihi ve mistik atmosferi ve hem de doğanın eşsiz güzellikleri arasında yeni bir yıla başlangıç yapabilirsiniz. Özellikle yeni yıl tatilinizi burada geçirirseniz doğanın bu güzelliklerin sadece size ait olduğunu hissedebilirsiniz. Bu yüzden, sakinliğin ve huzurun tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Ağaç evler, pansiyonlar ve bungalov evler gibi seçenekler size sunulmaktadır. Olympos ayrıca özellikle yoga ve meditasyon etkinlikleri de düzenlenmektedir. Bunlardan birine katılarak eski yılın stresini atabilir ve yeni yıla eskisinden arınmış bir şekilde girebilirsiniz.



 

bottom of page